Altres webs municipals

Notícia

La Biblioteca Torras i Bages presenta el sisè punt de llibre de la col•lecció iniciada amb motiu del seu aniversari

16 de agost de 2016

Coincidint amb la Festa Major de Vilafranca, la Biblioteca Torras i Bages celebra el seu 82è aniversari amb el sisè lliurament de la col·lecció de punts de llibre on la il·lustració està relacionada amb Vilafranca del Penedès. Enguany és Dolors Rovira i Rovira qui ha col·laborat en aquesta iniciativa: nascuda l'any 1947 a Vilafranca, durant 42 anys ha treballat de mestra a diferents escoles de Vilafranca i comarca. Actualment es dedica al dibuix i a la pintura i ha creat la col·lecció Vilafranca en colors on dedica algunes il·lustracions a interpretar obres emblemàtiques de Pau Boada, partint del mateix sentiment que expressa Antoni Sabaté Mill en el següent fragment: “Només sé que molts quadres del Pau Boada, els contemplo amb absoluta complaença, com una festa de llum i de color, de sensibilitat i intel·ligència.” 

Justament la imatge triada per a l'edició del punt de llibre es titula La noia i la parra d'estiu, i l'ha realitzada en homenatge al pintor, un dels artistes vilafranquins més importants del passat segle XX; representant de la generació Hèlix, un grup d'intel·lectuals i artistes d'avantguarda, que va sorgir a l'entorn d'aquesta revista vilafranquina. Acompanyant aquesta imatge, en el revers del punt, es dóna informació sobre un llibre del fons local de la biblioteca titulat: De la vida i obra de Pau Boada. Vilafranca: 1910-1975, de Jaume Mercader-Miret i editat per Ramon Nadal el 1999. Aquest llibre fa un repàs a la seva trajectòria artística així com a la seva vida personal i professional. 

Del punt de llibre s'han editat 1.000 exemplars que seran repartits de forma gratuïta a la mateixa biblioteca, a partir del dijous 18 d'agost, coincidint amb la presentació que farà la Dolors Rovira de l'esbós d'un possible llibre d'artista a partir dels dibuixos exposats.