Altres webs municipals

Notícia

Els Minyons de Terrassa obriran plaça per Sant Fèlix el 30 d’agost a Vilafranca del Penedès

17 de agost de 2016

 

L'ordre d'actuació de la diada Sant Fèlix el proper 30 d'agost a Vilafranca del Penedès l'encapçalarà la colla dels Minyons de Terrassa, que obriran plaça. Tancarà ronda la colla local, els Castellers de Vilafranca, i en segon i tercer lloc actuaran la Colla Vella i la Colla Joves de Valls. El cap de colla de la Vella de Valls, Manel Urbano, va escollir sortir en segon lloc entre les quatre opcions d'ordre proposades per l'organització. Així, l'ordre de les tres colles restants queda establert per evitar que les colles situades de costat aixequin castells de forma consecutiva, afavorint que la diada castellera sigui més àgil. 

Els quatre cap de colla van participar en l'acte de sorteig de l'ordre d'actuació, celebrat ahir dimarts a la tarda a l'Auditori de Vinseum de Vilafranca del Penedès. A l'acte, els caps de colla van exposar amb prudència les seves intencions de cara a la diada castellera, i es van poder sentir algunes opinions sobre el format de la diada i les noves mesures de millora que s'aplicaran, sota la coordinació del cap de plaça, Jordi Bertran, també present a l'acte. 

En el decurs de l'acte, també es va sortejar l'ordre de l'actuació de vigília. La cap de colla dels Xicots, Aina Mallol, va escollir actuar en segona posició. Per tant, els Castellers de Vilafranca obriran plaça el dia 29 d'agost. Pel que fa a la jornada castellera del dia 31 d'agost, es desenvoluparà a l'antiga, amb la voluntat que acabi abans de les 16 hores. 

La mà innocent dels dos sorteigs ha estat aquest any Francesc Moreno «Melilla», excap de colla dels Verds.