Altres webs municipals

Notícia

El tarragoní Jordi Bertran serà el cap de plaça a la Diada de Sant Fèlix.

20 de juliol de 2016

La diada de Sant Fèlix continua afegint canvis en la seva organització que han de suposar millores en el desenvolupament de la jornada. Enguany s'implementaran noves mesures que complementaran les de 2015, i entre aquestes l'Administració de la Festa Major 2016 i l'Ajuntament han consensuat la creació de la figura del cap de plaça. 

Qui és i quines són les seves funcions? 
La figura del cap de plaça recaurà en el tarragoní Jordi Bertran. Les seves funcions seran participar en les reunions entre l'Administració i les quatre colles castelleres triades per a la diada del 30 d'agost i alhora consensuar una sèrie de mesures per agilitzar-ne el seu desenvolupament. 

El cap de plaça també serà el responsable de la coordinació de la implantació de les noves mesures, en el transcurs de la jornada, des de l'entrada a plaça fins a la finalització de la diada. Treballarà conjuntament amb l'Administració i amb el seu equip de voluntaris, així com amb els serveis municipals, principalment el de Cultura i el de Seguretat. 

Les funcions executives del cap de plaça seran: 
- fer d'enllaç entre les colles i els Administradors, i restarà atent a tot el que passi i les necessitats que se'n puguin derivar. 
- moderar els torns de les colles. 
- vetllar perquè els temps d'actuació siguin correctes. 
- vetllar perquè la colla que surt primer tingui a punt el seu castell perquè la jornada comenci a l'hora prevista. 
- assegurar que les colles deixin espai a les altres per fer els seus castells on els correspons i quan els toca. 
- intentar que l'actuació no passi de les 3 hores. 
- resoldre possibles problemes amb la màxima diligència possible. 
- Fer d'enllaç amb tots els dispositius que aquell dia treballen per la Diada: enllaç de cada colla, cordons que delimiten l'espai d'entrada, dispositius sanitaris i protecció civil.