Altres webs municipals

Notícia

9 ciutadans i ciutadanes podran seguir un any més els actes de la Festa Major des del balcó de la Casa de la Vila els dies 29, 30 i 31 d’agost

29 de juny de 2016

Es farà un sorteig entre les persones que hagin omplert una butlleta per optar-hi.

L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, han presentat aquest matí una nova edició del sorteig pel qual 9 ciutadans i ciutadanes de Vilafranca podran seguir des del balcó consistorial els actes de la Festa Major els dies 29, 30 i 31 d’agost. La iniciativa pretén, per vuitè any consecutiu, segons l’alcalde, que l’Ajuntament sigui “la casa de tots. Els 40.000 habitants de Vilafranca no poden ser al balcó. Per això obrim aquesta possibilitat entre aquelles persones que hi estiguin interessades”. L’Alcalde ha recordat que tradicionalment són al balcó per Festa Major els representants polítics escollits pel poble, les personalitats que cada any es conviden i que poden contribuir a la promoció i difusió de Vilafranca a l’exterior i aquestes 9 persones, 3 diferents cada dia, que surten del sorteig.
Les butlletes per participar-hi es podran trobar a partir de demà dijous dia 30 de juny al vestíbul de l’Ajuntament, on hi haurà també l’urna per dipositar-les. Poden participar-hi totes aquelles persones empadronades a Vilafranca que siguin majors d’edat (18 anys) a partir del dia 29 d’agost d’enguany. Només es permet omplir una butlleta per persona, que haurà de tenir totes les dades emplenades. En el sorteig, a banda de definir les 9 persones afortunades, s’escullen 9 suplents. És requisit indispensable per poder omplir la butlleta de participació que no s’hagi estat mai regidor/a, ni administrador/a de la Festa Major, ni pregoner/a ni convidat/da al balcó en anys anteriors.
Aquestes nou persones sortiran d’un sorteig que es farà dies abans de la Festa Major, entre les butlletes vàlides. En el sorteig es trien 9 titulars i 9 suplents.
El nombre de persones que participen en el sorteig es troba a l’entorn de les 400 persones de mitjana. L’any 2014 es va arribar a les 529 sol•licituds i l’any passat van ser 393.
Pere Regull ha recordat que en aquests 8 anys hauran estat 72 les persones que hauran assistit al balcó per Festa Major, i que “la gran majoria jo no les coneixia abans. Et penses que a Vilafranca coneixes tothom i en realitat no és així”.
Finalment, l’Alcalde ha volgut fer una crida a la col.laboració amb els Administradors. “Tenen una tasca dura, com és la de buscar recursos per a la Festa Major i fer una festa per a tothom, una festa popular. Cal la col.laboració de tothom. Els Administradors no són l’Ajuntament. Són gent del poble i això és el que fa singular la nostra festa”, ha afirmat Pere Regull.